!DOCTYPE html>
x
Smaka på Paul och Thom - Vår värld av deli

Pizza Prosciutto Ruccola

Ingredienser för 3 små pizzor:

Deg: 1 kg vetemjöl special

6 msk olivolja
2 msk socker
ca 20 g salt
25 g jäst
6 dl vatten

Topping: 3 dl tomato passata (artikel 9118)

1 dl Italiensk pizzavinäger (artikel 92012)

250 g Mozzarella
15 tunna skivor Prosciutto Centro Originale (artikel 3111)
1 msk Olivolja
100 g Parmigiano Reggiano (artikel 8331)

100 g färsk Ruccola

Enkel 120 min Skriv ut recept No: 32

Gör så här:
(Deg)Mät upp mjölet i en bunke. Gör ett hål i mitten. Värm vattnet till 37 grader och blanda i smulad jäst, salt, socker och olja. Rör tills jästen är upplöst och häll sedan försiktigt vätskan i hålet lite i taget medan du knådar degen med händerna. Tillsätt mer vatten eller mjöl vid behov, degen ska vara elastisk och inte för klibbig. Täck över degen med en ren kökshandduk och låt jäsa i ca 1 timme tills den har fördubblats i storlek. Värm ugnen till 200 grader. Dela degen i tre. De bitar som inte används kan ligga kvar under jäsduken. Sträck ut degen på bakbordet, forma till en pizzabotten och lägg sedan på ett bakplåtspapper.


(Topping)Blanda tomato passata med vinäger (anpassa vinäger efter smak, 1 dl per 3 dl tomata passata ger balanserad härlig syra).
Fördela en tredjedel av såsen på pizzabotten med cirkulära rörelser från mitten och utåt. Baka pizzan i ca 30-35 min tills den är ljust gyllenbrun. Förbered under tiden nästa pizza.
Ta ut den nästan färdiga pizzan ur ugnen. Dela mozzarellan i mindre bitar och fördela över pizzan. Toppa med prosciutto och ringla lite olivolja över. Grädda i ytterligare 5 min.


När pizzan är färdig strö den färska ruccolan över, hyvla rikligt med parmegiano över och avsluta med att ringla lite Italiensk pizzavinäger på toppen. Servera!

Konsumentkontakt
PAUL och THOM • Skansvägen 25 • 195 72 Rosersberg
Telefon 08-594 510 70 • info@paulochthom.se