!DOCTYPE html>
x
Smaka på Paul och Thom - Vår värld av deli

Spenat och fetaostpaj

INGREDIENSER

3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
5 msk vatten
0,5 tsk salt
1 ägg att pensla pajskalet med
Färsk spenat, ca 800 gram
Pesto Valnöt och Ricotta
1 rödlök eller gul lök
3 msk olivolja
1 vitlök
200 gram fetaost
4 ägg
2,5 dl grädde
2 krm salt
1 krm vitpeppar

Medel 50 min Skriv ut recept No: 45

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Gör först pajskalet: Skär kylskåpskallt smör i kuber. Lägg allt i en bunke och arbeta snabbt ihop till en klump. Kavla eller tryck ut i en stor pajform (ca 26 cm diameter). Stick hål över botten med en gaffel.
3. Grädda pajskalet i 5 minuter.
4. Vispa upp ett ägg i en stor bunke och pensla pajskalet med ägget. Använd vad som är klar till äggstanningen sedan.
5. Grädda pajskalet i ytterligare 3 minuter.
6. Skala och hacka löken.
7. Fräs löken med pressad vitlök i olivoljan.
8. Skölj spenaten noga.
9. Fräs löken i några minuter. Färsk spenat ska du fräsa tills den skrumpnat ihop.
10. Tärna fetaosten under tiden.
11. Bred ut rikligt av peston i pajskalet, lägg spenaten i pajskalet.
12. Fördela fetaosten över spenaten.
13. Blanda äggstanning genom att vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en stor skål.
14. Häll äggstanningen i pajskalet och över fyllningen.
15. Grädda spenatpajen mitt i ugnen i 30 minuter tills pajen fått fin färg och äggstanningen har stelnat.
16. Ta ut och låt spenatpajen svalna något innan servering.

Konsumentkontakt
PAUL och THOM • Skansvägen 25 • 195 72 Rosersberg
Telefon 08-594 510 70 • info@paulochthom.se